Konačno postignut dogovor o preuzimanju Univerzal banke?

Bez autora
Jun 20 2011

Prema nezvaničnim informacijama iz vrha banke, Univerzal banka je konačno blizu dogovora o preuzimanju. Naime, banka je već tokom 2008. godine imala nekoliko zainteresovanih kupaca, ali dogovor oko cene nije postignut. Vodeći akcionari su tada zahtevali cenu nešto veću od knjigovodstvene koja je iznosila približno 100 EUR. Pregovori oko preuzimanja traju već nekoliko meseci, a rezultirali su poslatim pismom namere jedne od najvećih bankarskih grupacija u Rusiji. Menadžment i vodeći akcionari su ozbiljno razmatrali ponudu, pa realizaciju posla možemo očekivati već u narednim mesecima. Prošle godine banka je zabeležila rast profitabilnosti, čime je neto dobit na kraju 2010. godine zabeležila rast od preko 89% i iznosila gotovo 4 miliona EUR.

Konačno postignut dogovor o preuzimanju Univerzal banke?Kako SEEbiz saznaje, prema nezvaničnim informacijama iz vrha banke, Univerzal banka je konačno blizu dogovora o preuzimanju.

Naime, banka je već tokom 2008. godine imala nekoliko zainteresovanih kupaca, ali dogovor oko cene nije postignut. Vodeći akcionari su tada zahtevali cenu nešto veću od knjigovodstvene koja je iznosila približno 100 EUR.

Pregovori oko preuzimanja traju već nekoliko meseci, a rezultirali su poslatim pismom namere jedne od najvećih bankarskih grupacija u Rusiji.

Menadžment i vodeći akcionari su ozbiljno razmatrali ponudu, pa realizaciju posla možemo očekivati već u narednim mesecima.

Prošle godine banka je zabeležila rast profitabilnosti, čime je neto dobit na kraju 2010. godine zabeležila rast od preko 89% i iznosila gotovo 4 miliona EUR.

U istom periodu banka beleži rast gotovo svih bilansnih pozicija, pa knjigovodstvena cena danas iznosi 110 EUR.

Budući novi vlasnik bi imao obavezu davanja javne ponude za preuzimanje preostalih akcija, a trenutna tržišna cena iznosi nešto manje od 40 EUR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik